top of page

Helseerklæringsskjema

Taushetsplikt: Vi er underlagt lov om alternativ behandling av sykdom mv., og har taushetsplikt på lik linje med offentlig godkjent helsepersonell. Vi føre journal og pasienten må fylle ut helseerklæringsskjema før behandlingen. Det er pasientens ansvar å opplyse om eventuelle sykdomstilstander, sykdomshistorie, graviditet og medikamenter som kan ha betydning for behandlingen.

Navn og Etternavn *

Telefon*

E-postadresse*

Har du alvorlig Hjertesykdommer?*

Har du hudsykdommer?*

Har du kreft*

Har du svært høyt blodtrykk?*

Er du stresset i hverdagen?*

Har du søvnvansker?*

Har du åreknuter?*

Er du nyoperert?*

Forklar dine plager her*

Hvis du har tatt massasje før, liker du*

Hvor fant du oss?*

Jeg bekrefter*

Select an option


Informasjon


Hvorfor må vi i noen tilfeller ha legeerklæring? 

I massasjen må vi være forsiktig hvis vi kommer bort i vanskelig muskulære problemer med underliggende sykdommer.

I noen tilfeller har vi ikke lov til å behandle fordi massasje kan gjøre mer skade, men i noen tilfeller kan vi behandle vis din lege er ening og med det sender en skriftlig bekreftelse på det og eventuell veiledning på hvor man bør/skal ikke behandle.Hvorfor kan vi få bivirkninger etter en massasje?

Bivirkninger kan komme når kroppen ikke er vant til å få en regelmessig behandling.

Bivirkninger kommer ofte etter første til andre behandling. Tredje behandling begynner spenning og triggerpunkter å slippe, dermed gjør det mindre vondt under behandlingen og du vil kjenne at bivirkningene er mindre.

Bivirkningene vil avta etter kort tid. Hvis plagene forsetter etter 7 dager, vennligst kontakt fast legen. Informasjon om hvorfor vi trenger disse opplysninger.

For oss er det viktig å vite hva vi må passe på ekstra i forhold til din helsetilstand. I noen tilfeller må massasjeterapeuten ha skriftlig bekreftelse av legen for en mulig behandling.

 

Hjertesykdommer

Noen hjertesykdommer som f. eks. angina trenger vi skriftlig bekreftelse fra din lege. Dette er det fordi kroppen slapper ekstra av og massasje kan føre til bedre blodsirkulasjon og det påvirker hjertet.
 

Hudsykdommer

Ved hudsykdom kan vi behandle deg med hansker, vi kan ikke behandle de områdene der det er åpnet sår. Vi behandler ikke vis det er en smittsom tilstand. Mange har allergier eller utslett og det skal ikke være et hinder for å ta behandling.

 

Kreft

Massasje øker blodsirkulasjon og dermed kan den også føre til raskere spredning, men massasje kan allikevel på kort sikt redusere angst og uro hos kreftpasienter, og ha en gunstig effekt på fysiske symptomer ved kreft, som smerte og kvalme. Det understrekes at ytterligere og mer grundige undersøkelser gjort over lengre tidsrom er nødvendig for å kunne trekke sikre konklusjoner vedrørende effekt. Les mer

 

Svært høyt blodtrykk

Massasje øker blodsirkulasjonen, og man frykter at massasje i kombinasjon med allerede forhøyet trykk i karsystemet kan føre til eventuelle skader i årene og i verstefall forårsake en blodpropp. Men det finnes forskjellige grader av høyt blodtrykk. Derfor anbefales ikke behandling ved svært høyt blodtrykk. Ønsker du allikevel behandling må vi ha skriftlig bekreftelse fra din lege. Les mer

 

Graviditet

Det skjer mye nytt for kroppen den første tiden i svangerskap semestre og for at det skal være medisinsk forsvarlig behandling massere vi ikke før du har passert 3. mnd.

 

Diabetes

For oss er det veldig viktig å vite om du har diabetes, da massasje kan føre til høyt eller lavt blodsukker. Det er lettere for oss å hjelpe deg hvis det skulle ha oppstått en slik situasjon.

 

Hodepine / Migrene

Massasje kan være forebyggende for hodepine da når nakkemusklene er stramme kan dette føre til stress- eller spinnings hodepine. Ved migrene må vi ofte være litt mer forsiktig og tilpasse massasje i.f.t. det da noen ganger kan føre til migreneanfall etter behandling hvis vi bruker samme styrke som på resten av kroppen. Det er bedre å jobbe mykt til og begynne med for å være i sikker siden. Hvis du er vant til å få behandling fra før og du vet styrken du vil ha, er det bare å si i fra til terapeuten før behandlingen starter.

 

Stress og søvn

Massasje kan forebygge stress og gir kroppen din indre ro. Det kan føre til nattsøvn. Ved en regelmessig behandling kan søvnkvaliteten bli bedre.

 

Åreknuter

Noen åreknuter er vonde og anbefales å ikke massere i området. Noen åreknuter blir fulgt med hos legen og de kan ikke masseres med mindre legen sender en skriftlig bekreftelse. De åreknuten kan ha koagulert blod og massasje kan forårsake blodpropp, i få tilfeller kan massasje flytte på den proppen.

 

Operasjon

Har du blitt operert? Da må du vente med massasje rundt det området i minst 2 mnd. Men du kan fortsatt få behandling. Vi må bare holde oss unna nyoperert område. Ofte kan operasjoner gi mindre mobilitet og massasje kan stimulere nerver, lymfer og kan hjelpe eventuelle vannansamlingen til å sirkulere igjen.

 

Mer opplysninger

Det er mulig at vi må innhente opplysninger om din helsesituasjon for gjennomføring av behandlingssyklusen. Dette vil du eventuelt få spørsmål om først. Opplysningene vil bli oppbevart i henhold til bestemmelsene i Lov om behandling av og forskrift om personopplysninger.

 

Behandler ikke ved

 • Smittende hudsykdommer

 • Gravide under 3 mnd.

 • Smittsomme og epidemiske sykdommer

 • Feberinfeksjoner

 • Nylig blodpropp

 • Blødningsforstyrrelse

 • Blodsykdommer

 • Aktiv tuberkuløse

 

Vi må ha skriftlig bekreftelse av legen hvis du har fått:

 • Kreft

 • Alvorlig hjertesykdommer

 • Ved uforklarlige smerter og betennelser

 • Svært høyt blodtrykk 

Bivirkninger

Det er ikke rapportert om alvorlig bivirkninger av massasje. Informasjon er hentet fra Norges Massasjeforbund. Som mange ting kan massasje og gi deg en kort bivirkning.

 • Kortvarig smerte under behandling

 • Kvalme og/eller oppkast (avfallsstoffene jobber med å komme seg ut)

 • Hodepine

 • Stølhet

 • Blåmerker

 • Kink eller muskulært ubalanse

 • Smarte i kroppen, spesielt de områdene som er mest utsatt for triggerpunkter (muskelknuter)

 • Tett nese og følelsen på forkjølelse (avfallsstoffer jobber med å komme seg ut)

 • Du kan bli mer tørst og hyppig dobesøk. (avfallsstoffer jobber med å komme seg ut)

 • Urinen kan lukte mer og/eller endre farge. 

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål rundt dette.

bottom of page