top of page

Lymfemassasje / Manuell lymfedrenasje

Lymfesystemet sitt oppgave er å frakte kroppens avfallsstoffer ut, det kan skje via svette, snørr, urin, avføring, osv. Lymfesystem er en viktig del av kroppens immunforsvar. Noen ganger kan lymfesystemet "tette" seg igjen ved for mye avfallsstoffansamling.

Du kan tenke deg, hvis det blir tett i vannavløpet, ringer du rørlegger for å få hjelp til å åpne det igjen. Vi vil være "rørleggeren" som jobber med lymfeknuter og kan hjelpe deg med å åpne systemet og aktivisere den igjen.

Når trenger lymfesystemet hjelp?

Du kan oppleve kramper, vannansamling, uro, stress i kroppen. Du kan føle deg mer frossen, du kan også oppleve f. eks. hevelser etter trening. Vi vet også at mange av symptomene kan komme av andre årsaker. Det er viktig at du tar kontakt med din fastlege og fortelle om dine plager hvis du er usikker.

Etter en lymfemassasje

Under massasjen kan lymfesystemet bli aktivert, det vil si at avfallsstoffene som sitter fast blir stimulert og dermed begynner det å sirkulere. Det første som ofte reagerer er din nese, den blir rennende  under massasjen. Når kroppen får fraktet ut avfallsstoffer og blir renere i systemet vil den også kunne ta opp næring lettere. Det er viktig å drikke mye vann og spesielt etter massasje da mye i kroppen din blir stimulert, den trenger hjelp for å kunne frakte "skrote" ut.

Mange har sett at det er forandring i urinfargen, at den blir gulere eller at den lukter mer, samt at det blir hyppigere dobesøk. noen få har fått forkjølelse følelse med rennende nese. Andre opplever at de svetter mer. Alt dette er positivt, det betyr at kroppen din samarbeider med behandlingen. Du vil kanskje få reaksjon med engang som vil være 1-2 dager, det kan også ta en dag før kroppen din reagerer.

HUSK! Ikke alle får reaksjon. Ofte trenger man behandling 2-3 ganger med maks 7 dager mellomrom før man kan kjenne og se eventuelle resultater. 

bottom of page